Boxspring zelf samenstellen; u doet het in onze boxspring configurator!

Boxspring zelf samenstellen; u doet het in onze boxspring configurator!

Wilt u zelf een boxspring samenstellen? Het kan, in onze eigen unieke boxspring configurator! Bij Silvano is het mogelijk om elk onderdeel van de boxspring zelf uit te kiezen. Zodoende voldoet uw nieuwe boxspring aan al uw wensen. In deze blog leggen wij stapsgewijs uit hoe onze boxspring configurator werkt en hoe u uw droom boxspring kunt samenstellen. Een boxspring zelf samenstellen was nog nooit zo leuk en makkelijk!

Kies uw droom bed of boxspring

Bekijk alle verschillende boxspring modellen op onze website. Op de website van Silvano vindt u o.a. een elektrisch verstelbare boxspring, een goedkope boxspring, een boxspring met frame en een boxspring ledikant. Zit er een model bij die u aanspreekt? Selecteer deze dan en klik op ‘’configureer hier uw boxspring’’. In dit stappenplan wordt de boxspring Lifestyle Original als voorbeeld gebruikt

Stap 1: eenpersoons of tweepersoons boxspring selecteren

Wilt u een eenpersoons boxspring of een tweepersoons boxspring kopen? Dit is de vraag waar u over na moet denken bij stap één. Om de juiste lengtemaat te selecteren kunt u 20 cm bij uw lengte optellen. Om de juiste breedte maat van uw nieuwe boxspring te bepalen moet u 40 cm bij uw schouderbreedte optellen. Bij Silvano is het mogelijk om te kiezen uit onderstaande eenpersoons afmetingen:

 • Eenpersoons boxspring 80x200 cm
 • Eenpersoons boxspring 80x210 cm
 • Eenpersoons boxspring 80x220 cm
 • Eenpersoons boxspring 90x200 cm
 • Eenpersoons boxspring 90x210 cm
 • Eenpersoons boxspring 90x220 cm
 • Eenpersoons boxspring 100x200 cm
 • Eenpersoons boxspring 100x210 cm
 • Eenpersoons boxspring 100x220 cm
 • Eenpersoons boxspring 120x200 cm
 • Eenpersoons boxspring 120x210 cm
 • Eenpersoons boxspring 120x220 cm

Heeft u liever een tweepersoons boxspring? Kies dan uit één van de onderstaande afmetingen:

 • Tweepersoons boxspring 140x200 cm
 • Tweepersoons boxspring 140x210 cm
 • Tweepersoons boxspring 140x220 cm
 • Tweepersoons boxspring 160x200 cm
 • Tweepersoons boxspring 160x210 cm
 • Tweepersoons boxspring 160x220 cm
 • Tweepersoons boxspring 180x200 cm
 • Tweepersoons boxspring 180x210 cm
 • Tweepersoons boxspring 180x220 cm

Naast eenpersoons en tweepersoons boxsprings biedt Silvano ook kingsize boxsprings aan. Wilt u een kingsize boxspring kopen? Kies dan één van de onderstaande afmetingen:

 • Kingsize boxspring 200x200 cm
 • Kingsize boxspring 200x210 cm
 • Kingsize boxspring 200x220 cm

Boxspring

Stap 2: pocketveer boxspring of vaste boxspring

Met behulp van een goede bodem haalt u het maximale uit uw matras. Daarom is het belangrijk om een goede boxspring bodem te selecteren. Heeft u een wat kleiner budget? Kies dan voor de goedkope vaste boxspring bodem. Vindt u een hoog ligcomfort belangrijk? Kies dan voor de pocketveer boxspring bodem. Deze bodem is voorzien van comfort zones waardoor uw lichaamscontouren perfect worden ondersteund.

In deze stap selecteert u tevens het gewenste materiaal en de gewenste kleur. Bij Silvano is het mogelijk om te kiezen uit 21 verschillende stof en lederlook kleuren. Dus of u nou een zwarte of witte boxspring zoekt, bij Silvano vindt u altijd een geschikte boxspring! Tot slot selecteert u in deze stap de gewenste poten. Bij Silvano kunt u kiezen uit 12 verschillende poten van 12 cm. De gebruikte materialen zijn: chroom, aluminium en hout.

Boxspring

Stap 3: kies het beste matras

Bij Silvano kunt u in de boxspring configurator kiezen uit pocketvering matrassen, een bonellvering matras, een koudschuim matras en een traagschuim matras. Wilt u meer informatie over één van de matrassen? Klik dan op het vraagteken symbool rechts. Weet u nog niet wat voor soort matras u wilt kopen? Vul de matras keuzehulp in op de categoriepagina matrassen en ontdek het matras dat het beste bij u past! In de volgende stap is het tevens mogelijk om te kiezen voor een gestoffeerd matras.

Boxspring

Stap 4: kies het beste topmatras

In de vierde stap kunt u het gewenste topmatras selecteren. Bij Silvano heeft u de mogelijkheid uit een koudschuim topmatras, een latex topmatras, een traagschuim topmatras en een pocketvering topmatras. Bij al deze varianten kunt u kiezen uit een classic en premium kwaliteit. De premium topmatrassen zijn extra dik. Deze extra dikte wordt onder andere verkregen door de extra zware premium tijk. Tot slot kunt u kiezen voor een enkele of dubbele uitvoering. Een enkele topper bestaat uit één geheel en een dubbele topper uit twee verschillende toppers.

Boxspring

Stap 5: boxspring hoofdbord en voetbord selecteren

Wilt u uw boxspring helemaal compleet maken? Kies dan voor een mooi hoofdbord en/of voetbord. Een boxspring met hoofdbord en voetbord is een ware eyecatcher in uw slaapkamer. In de boxspring configurator vindt u negen verschillende hoofdborden. Het assortiment bestaat o.a. gecapitonneerde hoofdborden, tijdloze hoofdborden en nog veel meer. Voor alle hoofdborden klik op het vraagteken symbool. Al onze hoofdborden hebben een hoogte van 110 cm en een diepte van 10 cm. Wilt u een luxe boxspring? Kies dan voor een oversized hoofdbord. Een oversized hoofdbord steekt aan allebei de zijdes 10 cm uit, waardoor uw boxspring er nog luxer uitziet.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit vier verschillende voetborden. In ons assortiment vindt u o.a. een voetbord met tv lift. Indien gewenst kunt u in deze stap ook bijpassende leeslampen selecteren.

Boxspring

Stap 6: bijpassende nachtkasten en dekenkist selecteren

Uw nieuwe boxspring is nu volledig samengesteld. In stap zes worden de bijpassende boxspring accessoires gekozen. Bij Silvano kunt u ervoor kiezen om bijpassende nachtkasten, hockers of een dekenkist te bestellen in dezelfde kleur als de boxspring. Op deze manier wordt uw slaapkamer één mooi geheel. Tevens kunt u kiezen voor glasplaten op de nachtkasten en hockers. Door de glasplaten blijft de stof langer mooi en gaat uw nachtkast langer mee. Tot slot kunt u kiezen voor uitstapverlichting.

Boxspring

Stap 7 en 8: selecteer het gewenste bedtextiel

Had u voorheen een boxspring van 160x200 en gaat u nu een boxspring van 200x200 bestellen? Of behoudt u dezelfde afmeting maar is het oude bedtextiel aan vervanging toe? Dan is het aan te raden om gelijk nieuw bedtextiel zoals hoeslakens mee te bestellen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om kussens en een nieuw dekbed mee te bestellen.

Boxspring

Stap 9: overzicht van uw samengestelde boxspring

In de laatste stap krijgt u een overzicht te zien van de boxspring die u zelf samengesteld hebt. Wilt u nog iets aanpassen? Klik dan op het oranje potlootje rechts.

Boxspring

Korte levertijden en veel betalingsmogelijkheden

Bij onze boxsprings hanteren wij een korte levertijd van twee tot drie weken. Daarnaast is het mogelijk om uw nieuwe boxspring op veel verschillende manieren te betalen. Zo kunt u bij ons bijvoorbeeld een boxspring kopen op rekening, of op basis van financiering zoals Klarna bijvoorbeeld. Een ander bijkomend voordeel is dat Silvano ook nog eens gratis bezorgt en monteert!

Boxspring kopen of offerte aanvragen

Zo, een boxspring zelf samenstellen ging nog nooit zo makkelijk. Bent u overtuigd van uw droom boxspring? Klik dan op voltooien en u wordt doorgelinkt naar de winkelwagenpagina. Wilt u er nog eens rustig over nadenken? Klik dan op de button ‘’offerte aanvragen’’. Vul in de velden uw naam, e-mailadres en telefoonnummer in. U ontvangt dan z.s.m. uw samengestelde boxspring in de mail. Twijfelt u nog omdat u de stoffen en materialen eerst in het echt wil zien? Bestel dan een gratis inspiratiebox en ontvang een aantal samples van onze mooie materialen. Wilt u liever eerst een keer proef komen liggen? Geen probleem! Maak een afspraak en bezoek onze prachtige showroom van 230 m2.