Boxspring kopen? 9 tips waarop u moet letten.

Boxspring kopen? 9 tips waarop u moet letten.

Wilt u een nieuwe boxspring kopen, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Logisch, dit is namelijk een veel voorkomend probleem door het ruime aanbod. Er zijn talloze mogelijkheden in materialen, designs, afmetingen en prijzen. In deze blog geven wij 9 tips waarop u moet letten wanneer u een nieuwe boxspring wilt kopen. Dit maakt uw aankoopproces een stuk makkelijker en leuker!

Tip 1: ga u eerst goed oriënteren

Indien u een nieuwe boxspring gaat kopen, is het belangrijk dat u zich eerst goed gaat oriënteren op de verschillende mogelijkheden. De boxspring box kan bijvoorbeeld bestaan uit een lattenbodem, pocketveerbox en spiraalbodem. Een boxspring met lattenbodem is geschikt wanneer u een kleiner budget hebt. Ideaal voor een logeer- of kinderkamer. Wilt u een boxspring kopen met een hoog ligcomfort? Kies dan voor een boxspring met pocketvering of spiraalbodem. Wilt u meer informatie over welk type matras en topper u moet kopen? Lees dan onze blog ‘’wat is een goed matras’’ en ‘’wat is de beste topper’’.

Tip 2: maak gebruik van een matras keuzehulp

Naast dat u zich kan inlezen over de verschillende materialen, is het ook mogelijk om onze keuzehulp in te vullen. Met een keuzehulp wordt aan de hand van een aantal vragen het matras (of topper) geselecteerd dat het beste bij uw slaapvoorkeuren past. Hierdoor vindt u snel en eenvoudig de perfecte match!

Tip 3: kies de juiste boxspring afmeting

Een boxspring is verkrijgbaar in allerlei verschillende afmetingen. Zo zijn er eenpersoons boxsprings, twijfelaars en tweepersoons boxsprings. Allereerst is het belangrijk dat u bekijkt welke afmeting er in de slaapkamer past. Past elke gewenste afmeting in uw slaapkamer? Bekijk dan welke afmeting het meest geschikt is voor uw lichaam. Om de breedte van de boxspring te bepalen kunt u het beste uw schouder breedte plus 40 centimeter doen. Koopt u samen met uw partner een boxspring? Doe dit dan nogmaals. Om de ideale lengtemaat te bepalen moet u uw lengte plus 20 centimeter doen. Bent u 180 cm lang? Kies dan voor een boxspring met een lengte maat van 200 cm. Indien uw boxspring niet lang genoeg is, kunt u niet uitgestrekt op uw nieuwe boxspring liggen. Hierdoor hangen uw voeten buiten de boxspring wat als onprettig ervaren kan worden.

Tip 4: koop een elektrisch verstelbare boxspring

Een elektrisch verstelbare boxspring is erg handig en zorgt voor comfort. Onderstaand zijn een aantal voordelen van een elektrisch verstelbare boxspring opgesomd:

  • Met een elektrische boxspring kunt u makkelijker in- en uitstappen.
  • Door het voeteneinde iets omhoog te doen tijdens uw slaap, wordt de spanning op rugwervels verminderd. Daarnaast gaat dit vochtophoping tegen.
  • Makkelijker lezen en/of televisie kijken vanuit uw boxspring.

Helaas zit er ook één nadeel aan een elektrisch verstelbare boxspring: het is een stuk duurder t.o.v. een vlakke boxspring.

Tip 5: kies niet op basis van het design van de boxspring

Uiteraard is het uiterlijk van uw nieuwe boxspring belangrijk, u wilt immers dat een mooie toevoeging is aan uw slaapkamer. Maar het ligcomfort is veel belangrijker dan het design en zorgt voor een goede nachtrust. Een boxspring moet de juiste ondersteuning bieden en afgestemd zijn op uw slaapvoorkeuren. Is dit niet het geval, dan kan dit voor problemen zorgen. Een traagschuim topper heeft bijvoorbeeld een slechte ventilatie en vochtregulatie. Heeft u het snel warm en kiest u voor deze topper? Dan kan dit nadelige effecten hebben op uw nachtrust. Het kan dan lastiger zijn om in slaap te vallen en u wordt vaker wakker, wat nadelig is voor de slaapkwaliteit.

Silvano premium traagschuim matras

Tip 6: koop geen goedkope boxspring

Bij goedkope boxsprings geldt over het algemeen: goedkoop is duurkoop. De box van de boxspring wordt dan gemaakt van een lattenbodem en er ligt een goedkoop matras van matige kwaliteit op. De topper wordt dan vaak gemaakt van polyether. Een nadeel van een polyether topper is dat het snel kuilvorming krijgt en een korte levensduur heeft. Bekijk daarom altijd goed waar de boxspring van gemaakt is. Het andere uiterste hoeft natuurlijk ook niet. Bij een hele dure boxspring betaalt u vaak voor het merk.

Tip 7: bestel een inspiratiebox en/of bezoek een showroom

Heeft u een boxspring gevonden die op papier past bij uw slaapvoorkeuren? Bestel dan een inspiratiebox. Met een inspiratiebox kunt u de materialen voelen en zien. Op deze manier kunt u een betere keuze maken. Daarnaast is het bij Silvano ook mogelijk om de boxsprings in de showroom te testen.

Tip 8: bekijk of de boxspring gratis bezorgd en gemonteerd wordt

Bij bepaalde webshops/winkels betaalt u voor de bezorging en montage, of is het niet mogelijk om de boxspring te laten bezorgen. Bekijk daarom altijd goed de voorwaarden.

Tip 9: bestel nieuw beddengoed mee

Een nieuwe boxspring betekent vaak ook nieuwe afmetingen. Of u had een vlakke boxspring en gaat over op een elektrisch verstelbare boxspring. Het oude bedtextiel past dan niet meer. Bestel daarom gelijk nieuw beddengoed mee. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om gelijk de hoofdkussens te vervangen. Een goed hoofdkussen draagt immers ook bij aan een goede nachtrust.

Boxspring kopen

Na het lezen van deze 9 tips weet u waar u op moet letten tijdens het kopen van een boxspring. Bestel aan de hand van deze tips uw nieuwe boxspring en geniet van een heerlijke nachtrust!